Μουρατίδου Αθηνά

Η Μουρατίδου Αθηνά είναι επίκουρος στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε (πρώην Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης) με επιστημονική εξειδίκευση στην Πολιτιστική Κληρονομιά, τον Αθλητισμό και Τουρισμό. Έχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Κοινωνική Ανθρωπολογία & Ιστορία, είναι  Πτυχιούχος Σχολής Ξεναγών  ΕΟΤ Θεσσαλονίκης, καθώς και των σχολών ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ (με εξειδίκευση στα χειμερινά σπορ και τους Παραδοσιακούς Χορούς) και Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.                                                                                           
Από άποψη επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα του Τουρισμού εργάζεται επί σειρά ετών ως ξεναγός (από το 1993)και ως διδάσκουσα ειδικών μαθημάτων από το 1990 στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα . Τα μαθήματά της απευθύνονται τόσο σε Έλληνες όσο και σε φοιτητές Εράσμους του Ιδρύματος και είναι σχετικά με το γνωστικό της αντικείμενο. Επίσης (2016 και 2017) εργάστηκε ως εισηγήτρια στα Ταχύρρυθμα Προγράμματα Κατάρτισης στο Επάγγελμα του Ξεναγού, που υλοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (Λάρισα, Απρίλιος-Ιούνιος  2016 &  Σέρρες, Δεκέμβριος 2016-Φεβρουάριος 2017). Διετέλεσε συντονίστρια προγράμματος εισερχομένων φοιτητών Εράσμους τα έτη 2018 και 2019. 

Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ζητήματα για τον Τουρισμό και την Εκπαίδευση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό σε σχέση με τον Τουρισμό, τον Αθλητικό Τουρισμό, την δημιουργική αξιοποίηση του Ελεύθερου Χρόνου.

Έχει οργανώσει εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στο ΔΙΠΑΕ / ΤΕΙΘ, και εκπαιδευτικές εκδρομές, ενώ προσφέρει εθελοντική εργασία ως ξεναγός για το προσωπικό(διοικητικό και εκπαιδευτικό) του Ιδρύματος αλλά και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τοποθεσία:

Κτίριο , Κτίριο ΣΔΟ, Ισόγειο, Γραφείο 1

Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη Δι.Πα.Ε, Σίνδος, Θεσσαλονίκη

Τηλ/φαξ:

2310013931 

Email:

athinam@admin.teithe.gr και

am@athinamou.com

 

Ωρες επικοινωνίας:

Με φοιτητές δια ζώσης: Τρίτη 13.30 – 15.30

Με φοιτητές διαδικτυακά*: Τρίτη 19.00 – 21.00.

Ώρες επικοινωνίας ακαδημαϊκού συμβούλου δια ζώσης: Τετάρτη 13:30-15:30.

Ώρες επικοινωνίας ακαδημαϊκού συμβούλου διαδικτυακά*: Τετάρτη 19.30 – 21.30.

*Παρακαλούνται οι φοιτητές που επιθυμούν διαδικτυακή συνάντηση να αποστέλλουν σχετικό email για να λάβουν το σύνδεσμο της συνάντησης

 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

  • Ελληνικός Πολιτισμός και Τουρισμός
  • Τουρισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς
  • Αθλητικός Τουρισμός
  • Τουριστική Γεωγραφία

-> Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα