Μέθοδος Μάθησης βάσει Προβλημάτων

Η νέα δράση «OMMTo… teach and learn!» για την υποστήριξη και ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου του Τμήματος βρήκε μεγάλη ανταπόκριση με τη συμμετοχή μελών Ακαδημαϊκού Προσωπικού, Ακαδημαϊκών Υποτρόφων, Υποψηφίων Διδακτόρων και Νέων Ερευνητών στο πρώτο υποστηρικτικό σεμινάριο διδασκαλίας και μάθησης (Teaching & Learning Seminar Series) που έλαβε χώρα την Τρίτη 02.05.22023.

Στη διαμόρφωση μιας ξεχωριστής εμπειρίας διδασκαλίας και μάθησης εστίασε η πρώτη προσκεκλημένη ομιλήτρια κα. Σοφία Δάσκου, Αναπλ. Καθηγήτρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πελατών [Neapolis University Paphos, Cyprus], η οποία μοιράστηκε μαζί μας επιστημονικές γνώσεις και πρακτικές εφαρμογές γύρω από το θέμα: “Αποτελεσματικές προσεγγίσεις διδασκαλίας & μάθησης στην Γ’βάθμια εκπαίδευση: Εισαγωγή στη μέθοδο μάθησης βάσει προβλημάτων (problem-based learning)”.  

Την αυλαία των σεμιναρίων άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό η Καθ. κα. Χατζηγεωργίου και ακολούθησαν με τοποθετήσεις και ευχαριστίες η Αναπλ. Καθηγήτρια κα. Δελησταύρου, η Επικ. Καθηγήτρια κα. Παπαϊωάννου και άλλα μέλη του Τμήματος, που έδωσαν το παρών.  Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Επικ. Καθ. κ. Γιαννόπουλος.

Παραδείγματα αλλά και ασκήσεις στις έννοιες τοποθέτησης και επίλυσης προβλημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαδραστικής συζήτησης με το κοινό να προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: πώς οικοδομούμε νέα γνώση με τους/τις μαθητευόμενους/ες, τί δραστηριότητες μπορoύν να αυξήσουν τη συμμετοχή και την κλιμακωτή κατάκτηση της γνώσης σύμφωνα με τα μαθησιακά αποτελέσματα, ποιές τεχνικές μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη μάθηση βάσει προβλημάτων κ.ά.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχε μεγάλο μέρος των διδασκόντων του Τμήματος, συνεισφέροντας με την παρουσία τους σε μια ακόμη ευκαιρία δικτύωσης και επικοινωνίας για θέματα που μπορούν να βελτιώσουν στην πράξη το διδακτικό/παιδαγωγικό έργο και, κατά συνέπεια, την εμπειρία φοίτησης στα Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος.

Όλη η ομάδα του Τμήματος ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη online συνάντηση στο πλαίσιο αυτών των σεμιναρίων το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Μείνετε συντονισμένοι/ες!