Δρ Καπίκη Σουλτάνα

Η Σουλτάνα (Τάνια) Καπίκη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Έχει Πτυχία Τουριστικών Επιχειρήσεων και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Οικονομικά και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Διοίκηση Ξενοδοχειακών Λειτουργιών.

Είναι συγγραφέας/επιστημονική επιμελήτρια διαφόρων βιβλίων στα Ελληνικά και Αγγλικά, καθώς και επιστημονικών άρθρων δημοσιευμένων σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμονας στην πιστοποίηση υλοποίησης των εγκεκριμένων προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών» (ανάθεση από Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας, 2012 – 2017), είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών διαφόρων διεθνών συνεδρίων και είναι κριτής (Reviewer) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Υπήρξε υπεύθυνη δημιουργίας και διαχείρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος στο MSc in Tourism & Hospitality Management του Tbilisi State University, Georgia (2012) και είναι υπεύθυνη ανάπτυξης του εκπαιδευτικού προγράμματος σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού & Ξενοδοχείων του Tashkent State University of Economics (TSUE), Uzbekistan. Στο ίδιο πανεπιστήμιο (TSUE) είναι εξωτερική αξιολογήτρια/κριτής μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών.

Από το 2004 έως και σήμερα ήταν/είναι συντονίστρια και υπεύθυνη έργου μεγάλου αριθμού διεθνών προγραμμάτων, όπως το ALFA, LIFE-Environment, ERASMUS MUNDUS, TEMPUS και ERASMUS+.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αειφορική διαχείριση ξενοδοχειακών και εκπαιδευτικών μονάδων, καθώς και την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού και των μονάδων υγείας και πρόνοιας.

 

Διοικητική δραστηριότητα:

-Υπεύθυνη αξιολόγησης και διασφάλισης ποιότητας του ΠΜΣ «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών» του ΔΙΠΑΕ.

-Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΠΜΣ «Διοίκηση & Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων» και «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών».

-Επιστημονικά υπεύθυνη του έργου SMARTCITY: Innovative Approach Towards a Master Program on Smart Cities Technologies (2018-2021) για την Ρωσία, Μογγολία και Καζακστάν.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Τοποθεσία

Κτίριο Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης, Κεντρικός διάδρομος (ισόγειο), Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη Δι.Πα.Ε, Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο

(+30) 2310 013568

Φαξ

(+30) 2310 797835

Email:

tadimaka@hotmail.com, tkapiki@tour.teithe.gr

Ώρες συνεργασίας (μετά από επικοινωνία)

Τρίτη 13.00-14.30

Μαθήματα

Προπτυχιακά:

  1. Διοίκηση Λειτουργιών Καταλυμάτων (Ζ΄ εξάμηνο)
  2. Διοίκηση Φιλοξενίας (Η΄εξάμηνο)

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο:

  1. Εισαγωγή στον Τουρισμό, τη Φιλοξενία και τα Ταξίδια,
  2. Διοίκηση Υπηρεσιών Φιλοξενίας & Ξενοδοχειακών Λειτουργιών, και
  3. Διοίκηση Λειτουργιών & Φιλοξενίας Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας.