Νάνος Ιωάννης

Ο Δρ. Ιωάννης Νάνος είναι συνεργάτης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει πτυχίο και διδακτορικό από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα από το London School of Economics. Διαθέτει επίσης πιστοποίηση EUCIP (European Certification of Informatics Professionals) στον τομέα «IT Project Management».

Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία σε θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και αξιολόγησης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και σε παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα πληροφορικής και ηλεκτρονικού επιχειρείν. Ως στέλεχος ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης (ΕΦΔ) ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των προγραμμάτων ΚΛΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑ EDI και ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, τα οποία ήταν τα πρώτα προγράμματα που αφορούσαν την εισαγωγή και υιοθέτηση εργαλείων και μεθόδων ηλεκτρονικού επιχειρείν στην Ελλάδα, κατά το Β’ ΚΠΣ. Επίσης, επί μια τριετία ο κ. Νάνος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Λαχαναγορά-Κρεαταγορά), υλοποιώντας έργα υποδομής εκατομμυρίων ευρώ και συμβάλλοντας στον ριζικό εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της.

Ως καθηγητής-πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων διδάσκει εδώ και πολλά χρόνια, τόσο σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο όσο και σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων, εργαζομένων και στελεχών επιχειρήσεων, σε θέματα Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Το 2012 έλαβε το βραβείο ακαδημαϊκής αναγνώρισης και αριστείας από το Mediterranean College, ενώ το 2014 ήταν σύμβουλος-μέντορας ομάδας φοιτητών του ΑΤΕΙ-Θ η οποία κατέκτησε την 3η θέση στο διαγωνισμό καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών των Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Βορείου Ελλάδος.

Είναι μέλος αρκετών επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων, όπως Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.), Σύνδεσμος Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥΣΕΠ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας, Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος (ΣΕΕ), Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ), Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. σε αρκετούς από αυτούς.

Εργασίες του έχουν παρουσιαστεί-δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ομιλιών-παρουσιάσεων σε εκδηλώσεις, ημερίδες, φόρουμ κλπ., στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Τοποθεσία:

ΔΙΠΑΕ, Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, Τ.Θ. 141, 57400 Σίνδος Θεσσαλονίκη.

Τηλ/φαξ:

(+30) 2310 013245

Email:

nano@bua.teithe.gr

Ώρες επικοινωνίας:

Ώρες επικοινωνίας με φοιτητές δια ζώσης: Πέμπτη 13:00 – 14:00

Ώρες επικοινωνίας με φοιτητές διαδικτυακά*: Πέμπτη 20.00 – 21.00.

Ώρες επικοινωνίας ακαδημαϊκού συμβούλου δια ζώσης: Παρασκευή 14:00-15:00.

Ώρες επικοινωνίας ακαδημαϊκού συμβούλου διαδικτυακά*: Τετάρτη 20:00-21:00.

* Παρακαλούνται οι φοιτητές που επιθυμούν διαδικτυακή συνάντηση να αποστέλλουν σχετικό email για να λάβουν το σύνδεσμο της συνάντησης.

Μαθήματα προπτυχιακού προγράμματος

  • [1605-210103] Εισαγωγή στην Πληροφορική – Ασκήσεις Πράξης
  • [1605-210705] Διαχείριση Σχέσεων με τους Πελάτες – Ασκήσεις Πράξης
  • [1605-210510] Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας
  • [1605-210402] Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Μαθήματα μεταπτυχιακών προγραμμάτων

ΠΜΣ στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)

  • [304(Α)] Πληροφοριακά Συστήματα Μάνατζμεντ
  • [401(Β)] Διεθνές Διεπιχειρησιακό (Β2Β) Μάρκετινγκ και Διεθνής Εφοδιαστική Αλυσίδα